fbpx
Site Overlay

Over Boekencurator

Ik ben Corina Maduro. Ik lees graag en veel. Regelmatig ben ik zo enthousiast over een boek dat ik er niet over uitgepraat raak, zo zijn de nieuwsbrief, podcast en (online) leesclub ontstaan.

Als Boekencurator ben ik je persoonlijke, onafhankelijke gids in boekenland. Elk jaar komen er gigantisch veel boeken uit. Hoe maak je een keuze uit al dat aanbod? Via mijn nieuwsbrief vol niet te missen groot en klein boekennieuws blijf je op de hoogte en inspireer ik je graag om met plezier een (volgend) boek op te pakken.

Waar het allemaal begon

Mijn ouders zijn echte filmfanaten, en ik herinner me nog goed dat we naar de bioscoop gingen om The Never Ending Story te zien. Een film over een jongen die zich verliest in lezen. Op een dag stuit hij op een wel heel bijzonder magisch boek ‘Het oneindige verhaal’. Al lezend maakt hij een geweldig avontuur mee en intussen leert hij dat hij een stem heeft en dat zijn stem waarde heeft. 

Dat vond ik wel wat! Ik fantaseerde dat ik ook zo’n boek zou vinden, dus ik begon te lezen. Werd een vaste klant van de bibliotheek in Kanaleneiland en toen ik ouder werd begon ik zelf steeds meer boeken te verzamelen.

Vandaag 

Inmiddels woon ik in Den Haag. Als ik niet aan het lezen ben, werk ik als freelancer in de creatieve sector. Als communicatieprofessional heb ik campagnes en websites ontwikkeld en begeleid voor opdrachtgevers als Crossing Border Festival en STRP.

Wil je meer weten? Of, eens van gedachten wisselen? Stuur een mail naar info[at]boekencurator.nl