fbpx
Site Overlay

Leesclub aan zee – Eva Meijer

Ga je met me mee naar het stille strand in Den Haag? Op zondag 24 april ontmoeten we elkaar om 10.30 om vervolgens de duinen in te wandelen. We strijken neer op een rustige plek voor een drankje en de bespreking van het boek Zee nu van Eva Meijer. Om 12.30 zijn we klaar, wie wil kan blijven om samen te lunchen. Luister naar het gesprek dat ik met Eva Meijer voerde tijdens de uitzending van het Radioprogramma Het Woordenrijk.

MELD JE AAN VOOR DE LEESCLUB

  • Consumpties zijn voor eigen rekening.
  • Er is plek voor 10 deelnemers
  • Kosten: € 5. De leesclubs is gratis voor donateurs van de Boekencurator nieuwsbrief.
  • Met de kortingscode LEESCLUB krijgen deelnemers aan deze leesclub 25% korting op een ticket voor het evenement met Eva Meijer: Wat als het water komt van Writers Unlimited op 19 april in de Centrale bibliotheek in Den Haag

Het leesclubboek: Zee nu van Eva Meijer

Zee nu is grillig, woest en onvoorspelbaar, dreigend en uiteindelijk troostend. Het is een roman over Nederland, over de natuur die ons bedreigt en koestert en over de mens, die gedwongen wordt zichzelf opnieuw uit te vinden.

De zee wint elke dag een kilometer terrein. Polders aan de kust lopen vol en de boulevard van Scheveningen staat blank. De minister-president geeft een persconferentie en Defensie stuurt soldaten naar de dijken. Op Twitter roepen complotdenkers om het hardst en Action adverteert: Eenmalig! 4 reddingsvesten voor de prijs van 3! Wetenschappers onderzoeken dit zeldzame fenomeen en Duitsland stelt sportzalen voor de geëvacueerde buren ter beschikking. De koning vertrekt naar zijn vakantiehuis in Mozambique. Maar waar moeten de herten heen? En hoe zal het de blijvers vergaan die hun kampement opslaan op de daken van kantoorgebouwen in de Randstad?

Als de mensen geëvacueerd zijn en de laatste meeuwen hun heil elders zoeken, volgen wij activiste Arie, scholier Wilg en oceanograaf Paula van der Steen op hun tocht over de nieuwe zee, en ontdekken hoe het water hun kijk op de wereld fundamenteel verandert.