fbpx
Site Overlay

Winternachten leesclub

Met trots kondig ik deze leuke samenwerking aan met Winternachten festival! Doe je mee? Dan duiken we samen in het boek Home van Toni Morisson op zaterdagmiddag 18 juni om 15.00 uur bij Pip in Den Haag. Koop direct een kaartje.

Whose house is this?’

Met bovenstaande zin opende de Amerikaanse schrijver Toni Morrison haar tiende roman Home.
Thuis zijn en je thuis voelen in de samenleving, de stad en je lichaam, dat is het thema van het aankomende literatuurfestival Winternachten in Den Haag. Mooie gelegenheid om tijdens een leesclub eens samen dieper te duiken in het boek dat het thema van het festival inspireerde.

Home verscheen in 2012 en werd in Nederland uitgegeven onder de titel Thuis. Het vertelt over een getraumatiseerde soldaat die in de jaren vijftig van de vorige eeuw uit Korea terugkeert naar het racistische Amerika. Het oeuvre van Morrison, in 1993 bekroond met de Nobelprijs voor literatuur, onderzoekt de ervaringen van Amerikanen van kleur.

  • Zaterdag 18 juni, 15.30 – 17.00
  • Locatie: Pip Den Haag
  • Kaartjes kosten € 5 en zijn te koop via WINTERNACHTEN
  • Je kunt het boek zowel in het Nederlands als in het Engels lezen.
  • Je hebt geen ervaring of speciale kennis nodig om mee te kunnen doen.
  • Er is plek voor maximaal 25 deelnemers

Over het boek:
Home is een bijzonder aangrijpende roman over een verslagen man die zijn thuis hervindt. Frank Money, een van zelfhaat vervulde soldaat, keert terug naar het racistische Amerika nadat hij in Korea verwondingen heeft opgelopen. Met zijn zusje keert Frank noodgedwongen terug naar de plek in Georgia waar ze opgroeiden. Hij moet zowel zijn nare jeugdherinneringen als zijn oorlogservaringen onder ogen zien en vraagt zich af wie hij eigenlijk is.