fbpx
Site Overlay

Leesclub: Picknick bij Hanging Rock op zondag 16 juli om 11 uur bij Colette in Den Haag

klassieker – Australië – Dark Academia – mysterie – vertaald door Rob van der Veer

Het is een warme, wolkeloze zomerdag in het jaar 1900. Een uitstekende dag voor een picknick bij Hanging Rock, daar is iedereen het op Appleyard College for Young Ladies over eens. Na de lunch klimmen drie meisjes in de gloed van de middagzon steeds verder omhoog, tot ze in de schaduwen van Hanging Rock uit het zicht verdwijnen. Ze keren niet meer terug. 

Deze feministische klassieker van Joan Lindsay uit de Australische literatuur is er echt eentje voor fans van dark academia. Drie kostschoolmeisjes en een lerares verdwijnen, een broeierige, geheimzinnige sfeer. Perfect voor deze zomer! Bestel het boek via de website van de uitgever, en lees gelijk alvast een fragment.

Op Hebban zegt Hans in zijn recensie over dit boek: ‘… en er gebeuren nog een paar onverklaarbare dingen. Wat is er gebeurd? De karakters en hun verwachtingen, hun angsten, hun onderlinge verhoudingen, de sfeer, het is beklemmend mooi beschreven, met regelmatig een flinke vleug Engelse humor. Er sluimert van alles in de onderlinge verhoudingen en je blijft doorlezen. Maar dan…..Wat wilde de auteur van dit boek? Ze laat de lezer op zijn minst in verwarring achter.’

Perfect dus voor een leesclub. Doe je mee? Mail naar info@boekencurator.nl. Er is plek voor 10 deelnemers en deelname is gratis.