fbpx
Site Overlay

26 januari: Who is afraid of Leonard and Virginia Woolf? 

Op vrijdagavond 26 januari vieren we het leven en werk van Leonard en Virginia Woolf, en van de Bloomsbury groep als geheel. Tijdens een afwisselend avondprogramma op het NDSM terrein in Amsterdam komen lezers, schrijvers en vertalers aan het woord. Geheel in Bloomsbury stijl zijn er ook feestelijke drankjes en muziek.  

Het hoofdprogramma van deze avond bestaat onder andere uit een panelgesprek met de vertalers van het werk van Leonard en Virginia Woolf, een presentatie van schrijver Rindert Kromhout en een kennismaking met The Virginia Woolf Society.

Moderator (en uitgever) Elte Rauch gaat in gesprek met vertalers van het werk van Leonard en Virginia Woolf. Leonoor Broeder verzorgde een hertaling van ‘Ben ik een snob?’ (Eerder verschenen, in een andere volgorde onder de titel Wezenlijke momenten in 1982) Hoe is het voor haar geweest om na 40 jaar opnieuw aan de slag te gaan met de teksten? Wat zijn de verschillen in het vertaalproces toen en nu? Monique ter Berg en Jetty Huisman werkten samen aan de vertaling van De wijze maagden. Welke uitdagingen kwamen zij tegen? Daarnaast schuiven vertalers Thomas Heij en Pauline Slot aan. Zij werken op dit moment ook aan een vertaling van autobiografische essays van Virginia Woolf (andere dan die in Ben ik een snob?) die later in 2024 worden uitgegeven door De Internationale School voor Wijsbegeerte.

Schrijver Rindert Kromhout bereikte met zijn bekroonde Young Adult trilogie over de Bloomsbury group vele jongere lezers en introduceerde hen in de wereld van Bloomsbury. Op deze avond geeft hij een inkijk in zijn uitgebreide onderzoek voor de boeken en vertelt hij over de vele reacties die hij van zijn lezers kreeg.

Marielle O’Neill, voorzitter van de Virginia Woolf Society (UK) zal via videoverbinding vertellen over de werkzaamheden en activiteiten van dit genootschap. 

Vrijdag 26 januari: 19.30 – 21.30, aansluitend borrel tot 22.30
Locatie: Treehouse op het NDSM-terrein, t.t. Neveritaweg 55-57, 1033 WB Amsterdam. Neem vanaf station Amsterdam Centraal de veerboot F4 naar NDSM en loop 5 minuten. Kom je met de auto? Er is voldoende parkeergelegenheid rond Treehouse. De parkeerkosten zijn €1.40 per uur en is gratis na 19.00.  
Ticket: 7,50 euro via https://www.hetmoet.com/details-en-registratie/whos-afraid-of-leonard-and-virginia-woolf