fbpx
Site Overlay

Welkom!

Ik ben Corina Maduro. Ik lees graag en veel. Regelmatig ben ik zo enthousiast over een boek dat ik er niet over uitgepraat raak, zo zijn de nieuwsbrief, een podcast en (online) leesclub ontstaan.

Als Boekencurator ben ik je persoonlijke, onafhankelijke gids in boekenland. Elk jaar komen er gigantisch veel boeken uit. Hoe maak je een keuze uit al dat aanbod? Via mijn nieuwsbrief vol niet te missen groot en klein boekennieuws blijf je op de hoogte en inspireer ik je om weer een (volgend) boek op te pakken. Boven alles gaat het om leesplezier. 

Over de leesclub

Regelmatig organiseer ik leesclubs, vaak online maar ook op mooie toepasselijke plekken in Nederland. Zoals aan zee of in een museum.  Het is geen vaste leesclub dus je kunt per editie beslissen of je mee wilt doen. Geen stress! Deze leesclub lijkt ook niet op je mondeling examen. Je hebt geen speciale kennis of ervaring nodig. 

  • Je kunt per editie beslissen of je mee wilt doen.
  • Deelname kost 5 euro per editie, ben je een donateur van de Boekencurator nieuwsbrief? Dan doe je gratis mee. 
  • De bijeenkomsten zijn online via zoom óf op een passende en fijne locatie ergens in Nederland.
  • De groepsgrootte is meestal 10 tot 15 personen.
  • De bespereking duurt maximaal anderhalf uur.  
  • Voorafgaand aan de leesclub krijg je extra verdiepende informatie over de auteur en de thema’s uit het boek, naast praktische informatie. 
  • Ik ben de gespreksleider: stel vragen en hou in de gaten dat iedereen die iets wil zeggen of vragen daar ook de kans voor krijgt, dat het gesprek veilig is en blijft voor alle deelnemers.
  • Ik hanteer geen vaste vragenlijst, maar laat me vooral leiden door het boek en jullie reacties. Iedereen is vrij om ook vragen te stellen en ervaringen te delen. Zo duiken we samen thema voor thema en/of per karakter dieper het boek in en bespreken we alles wat verder aan het boek is opgevallen (kan schrijfstijl zijn, woorden, passages, hoe het verhaal zich ontvouwt, de titel, het omslag, etc, etc) 
  • Belangrijk: de leesclub is geen mondeling examen er is geen goed of fout. Ook heb je geen ervaring nodig om mee te kunnen doen. Verwacht vooral een ontspannen gesprek. Je mag me altijd mailen als je vragen hebt! 

Waar het allemaal begon

Mijn ouders zijn echte filmfanaten, en ik herinner me nog goed dat ik als klein meisje naar de bioscoop ging om The Never Ending Story te zien. Een film over een jongen die zich verliest in lezen. Op een dag stuit hij op een wel heel bijzonder magisch boek ‘Het oneindige verhaal’. Al lezend maakt hij een geweldig avontuur mee en intussen leert hij dat hij een stem heeft en dat zijn stem waarde heeft. 

Nou, dat vond ik wel wat! Ik fantaseerde dat ik ook zo’n boek zou vinden, in de stoffige tweedehandsboekwinkel in de “krachtwijk” Kanaleneiland waar ik opgroeide. 

Vandaag 

Inmiddels woon ik in Den Haag en droom ik ervan om te verhuizen naar IJsland. Als ik niet aan het lezen ben, werk ik als freelancer in de creatieve sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *